Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на церемонията за откриването на новата

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на церемонията за откриването на новата
Коментари Харесай

Вицепрезидентът беше гост на откриването на новата академична година в Медицински университет – София

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше посетител на церемонията за откриването на новата академична година в Медицински университет – София. Университета Йотова определи като емблема на професионализъм, високо равнище на обучение, доста благоприятни условия, оповестиха от президентския прессекретариат.

„ Медицински университет – София е мечтан освен от българските студенти, само че и от нашите сънародници в чужбина, от непознати жители. Тук се образоват близо 4 хиляди задгранични студенти, над 2 хиляди от които са от страни от Европейския съюз. Граждани на 68 страни ще получат своето здравно обучение в университета “, уточни в приветствието си вицепрезидентът.

„ Реформа е думата, която постоянно съпътства българското опазване на здравето. И все нещо не ѝ доближава на тази промяна, с цел да бъде приключена. Институциите сме в дълг пред хората, отдадени на най-благородната специалност – грижата за нашето здраве. Бързо забравяме аплодисментите за всички вас, когато сме в сложни моменти като рецесията с Ковид-19 “, обърна се Йотова към преподавателите. Тя им благодари за напъните и професионализма.

Студентите вицепрезидентът поздрави за избора да се посветят на призванието да бъдат лекари. „ Не забравяйте от кое място сте тръгнали, къде получихте първите познания. Останете в България, ние имаме потребност от вас “, обърна се Илияна Йотова към тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР